Velkommen til

Lisani Høns og andre dyr

Dværg papegøjer

Er små papegøjer fra det afrikanske kontinent. Deres latinske navn er Agapornis, der er en sammensætning af agape = kærlighed og ornis = fugl, dvs. kærlighedsfugl. På engelsk betegnes de også lovebirds. Dette navn kommer af at de holder sammen som par hele livet, og det er meget typisk at se dem sidde tæt sammen og nusse og pudse hinandens fjer.

Dværgpapegøjer har en længde på omkring 13-17 cm og deres vægt varierer mellem 40 og 60 g. Det er de mindste papegøjer i verden. De er kendetegnet ved at have en robust bygning, en kort hale og et relativt stort næb, sammenlignet med deres totale størrelse. Dværgpapegøjer er naturligt grønne, med artstypiske farver på hovedet og overkroppen. Men der er fremavlet mange andre farve-mutationer.

De bygger rigtige reder i redehuler, fx træer, tuer, bygninger mm. Redematerialet består af kviste, blade og barkstrimler. Nogle arter transporterer redematerialet under vingerne, mens andre bærer det i næbbet.

Dværgpapegøjer er nemme at holde i fangenskab. Dog er det aldrig lykkedes at holde arten grønhovedet dværgpapegøje i live i mere end et par dage, når den har været i fangenskab. Dette skyldes at den har et specielt foderbehov.

 Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Dv%C3%A6rgpapeg%C3%B8je