Velkommen til

Lisani Høns og andre dyr

Mågefinker

Lonchura striata domestica Mågefinken er en kulturfugl det vil sige en sammenblanding af flere arter/underarter,  men stammer oprindelig fra Kina. Stamfaderen kunne være Lonchura s. acuticauda og eller Lonchura s. swinhoei, eller en sammenblanding. I Kina har man opdrættet den i ca. firehundrede år. I det 1700 århundrede kom de første eksemplarer til Japan, som så arbejdede videre med den.

 Mågefinker yngler i både kasse bure og voliere. Vil man have kontrol over parringerne , og de unger der måtte komme, er et kasse bur, med et enkelt par fugle, det bedste. Kasse burets mindstemål til et yngle par er, længde 40-50 cm – dybde 30-40 cm – højde 40-50 cm.

Volierens mål sættes i forhold til antal fugle.

En god blanding af lige dele Tropefugleblanding og Undulatblanding med havre, gives som grundblanding. Opblødt frø af denne blanding gives gerne hele året, men er nødvendig i yngleperioden.

Ægge foder som er købt færdig eller hjemmelavet, sammen med grit, vitaminer og mineraler må ikke mangle.   

Kolbehirse som er opblødt, eller som bare ophænges tørt, er et udmærket tilskud og samtidig en udmærket beskæftigelse.

Mågefinker er tilbøjelige til at få coccidiose, derfor er det en god ide med et tilskud af Fonio-paddy. Fonio-paddy er en lille frø sort  der stammer fra Afrika, og som har vist sig at have en utrolig god effekt mod coccidier.

 

Kilde: http://www.zebrafinkeklub.dk/5951916