Velkommen til

Lisani Høns og andre dyr

Dansk Landhøns

Oprindelse: Der har været holdt høns i Danmark i mindst 2000 år og de høns vi i dag kender som danske landhøns i den brune farvevariant nedstammer i lige linie fra de oprindelige jernalderhøns. Racen minder tillige meget i udseende om den vilde Rød Junglehøne eller Bankivahøne som alle høns nedstammer fra. Dansk landhøne er den eneste bevarede hønserace af dansk oprindelse, men til gengæld formodentlig europas ældste.

Særlige egenskaber: Titlen som hønsegårdens hårde negl går ubetinget til denne race. Til det blæsende og fugtige danske klima må man sige at den danske landhøne er ideel og man vil meget sjældent opleve sygdom hos disse livsglade høns og deres kyllinger.

Selvom racen er meget velegnet at have gående frit omkring da den fra helt lille er i stand til at tage vare på sig selv, kræver den god plads. Dens medfødte nysgerrighed og ivrighed fører den vidt omkring i sin søgen efter godbidder. Den flyver uden problemer over hegn på flere meters højde, så vil man holde den i en hønsegård kræver det overdækning.

Rugning: Landhønen er den perfekte rugemor. Stabil, omhyggelig og meget beskyttende over for sine kyllinger. Den kan udruge op til tre kuld på en sæson.

Farver

Brun (vildtfarvet)

Hvid

Sort

Gråtavlet

Sølvhalset

Sort guldhalset

Type: let

Vægt høne: ca 1,75 kg

Vægt hane: ca 2,0 kg

Æg: 55-60 gram, hvide

Antal æg om året: ca 180 – 220

Findes også som dværghøne

 

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Danske_landh%C3%B8ns